INGREDIENCIE
200 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
50 g
strúhaný kokos
1 ks
vajce
70 g
maslo
NA OBAĽOVANIE:
preosiaty práškový cukor, vanilkový cukor
POSTUP
1
V miske spojíme navážené suché suroviny: múku, cukor, kokos. Premiešame.
2
Pridáme celé vajce a zmäknuté maslo.
3
Vypracujeme celistvé cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
4
Neskôr cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme do valčeka. Každý rozrežeme na cca 10 kúskov a tie tvarujeme do malých rožtekov a ukladáme na plech vystlaná papierom na pečenie.
5
Pečieme pri 180°C zhruba 10 až 11 minút.
6
Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.