Vianočný punč

INGREDIENCIE

500 ml
čierny čaj
1 liter
červené víno
250 ml
rum
1 ks
chemicky neošetrený pomaranč
1 ks
mandarinka
2 ks
jablko
2 ks
celá škorica
10 ks
klinčeky
1 ks
badián
1 hrsť
sušené brusnice
2 PL
javorový sirup

kryštálový cukor

POSTUP
1
Pomaranč si umyjeme a nakrájame na kolieska. Mandarínku ošúpeme a jedlotlivé mesiačiky poprekrajujeme. Jablko nakrájame na kocky.

2
Do hrnca si dáme uvarený čierny čaj, červené víno a rum. Pridáme aj koreniny (škoricu, klinčeky a badián) a zahrievame tesne pod bod varu.

3
Potom pridáme pripravené ovocie a krátko prehrejeme.

4
Nakoniec pridáme javorový sirup a cukor podľa chuti.

5
Punč môžeme nechať ešte odstáť, aby sa uvoľnila chuť korenín a ovocia.

6
Potom prehrejeme a môžeme podávať.

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *